19.olimpijski festival dječjih vrtića

29.05.2023. | Rad zajednice


Bilo je tu cike i vike, smijeha na svakom koraku, ali kad su tete postrojile svoje timove za ceremoniju otvaranja, malci su odjednom postali ozbiljniji, bitan im je bio taj nastup.
Pet je vrtića bilo, Čarobni pianino, Maslina, Tratinčica, Neven i Trešnjica. I svaki je, kao na pravim Igrama, prodefilirao i ušao na teren, uz podršku roditeljima i rodbinom dobro ispunjene tribine na SC Jure Bakotić. Odsvirana je himna, položena je i sportska prisega od strane djece, jedna je djevojčica to obavila poput pravog malog profesionalca. Onda pred samo otvaranje nosila se i mala Olimpijska baklja. Dobro, zbog sigurnosti djece nije bila zapaljena, ali oni koji su je nosili osjećali su ponos. Na kraju je zapaljen i Olimpijski plamen.
Još su nastupile i mažoretkinje i igre su mogle početi, na glasno zadovoljstvo dječice, njih gotovo 250 koji su sudjelovali. Pet je disciplina bilo, u kojoj su mali sportaši branili boje svog vrtića. Jasno, najviše pažnje privukao je nogomet, ali uz njega bile su i dvije trkačke discipline. Ona na 50 metara te štafetna 4 x 25 metara, u kojoj je bilo svega, čak i ispadanja palica, kao da se radi o pravoj štafeti na kakvom prvenstvu. Organiziran je i sok u dalj, a posljednja disciplina bila je bacanje loptice u dalj.
I bilo je tu svega, od onih koji su bili vođeni onim čistim kubertenovskim da je važno učestvovati, ali uz smijeh i zabavu u ovoj verziji, pa do malih sportaša koji već sad pokazuju natjecateljski žar. Iako su u konačnici svi pobijedili, jer samo sudjelovanje u ovoj priredbi je pobjeda, ipak je trebalo popisati pobjednike, i pojedinačne i ukupno. Popisali smo ih i mi, ispod teksta možete pročitati one koji su okićeni malih olimpijskim zlatom.
Rezultati DJEVOJČICE:
50m: 1. Manuela Kelić 2. Antea Tučaj 3. Lucia Vujić
4 x 25m: 1. Maslina (Lukač, Mornar, Hrga, Perković) 2. Čarobni pianino (Meštrović, Parlov, Džepina, Alfirević) 3. Neven (Močić, Babić, Gabrić, Ljulj)
Skok u dalj: 1. Dea Antunović 2. Lucija Skejić 3. Lea Tomas
Bacanje loptice: 1, Maris Katić 2. Nika Čurak 3. Matea Vržina
Nogomet: 1. Neven 2. Trešnjica 3. Čarobni pianino
DJEVOJČICE ZBIRNO: 1. Maslina 2. Trešnjica 3. Neven
Rezultati DJEČACI:
50m: 1. Marin Veljača 2. Fabijan Dlaka 3. Josip Franić
4 x 25m: 1. Maslina (Rođaković, Močić, Runje, Dlaka) 2. Ćarobni pianino (Kušeta, Grgić, Tomaš, Bedalov) 3. Tratinčica (Britvić, Radonić, Smith, Biliškov)
Skok u dalj: 1. Ivano Lazarušić 2. Mihael Orošnjak 3. Branimir Pranjić
Bacanje loptice: 1. Karlo Dragun 2. Josip Stanković 3. Daniel Bašić
Nogomet: 1. Neven 2. Trešnjica 3. Čarobni pianino
DJEČACI ZBIRNO: 1. Maslina 2. Tratinčica 3. Čarobni pianino
Čestitamo svim sudionicima našim malim olimpijcima na postignutim rezultatima i vidimo se sljedeće godine u još većem broju. Hvala odgajateljicama na suradnji ,srčanosti i borbenosti. Hvala kaštelanskim mažoretkinjama koje su svojim točkama uveličali ovaj događaj.
Nagrade i priznanja su podijelili Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Grada Kaštela Antonija Kljajić, svjetski i europski kickboxing prvak Luka Žuljević i Predsjednica Zajednice športskih udruga Kaštela Mirjana Milić.
SOURCE: kastela.org
VISITS: 1460